Unfolded Landscape #5

Av Lise Wulff og Vigdis Storsveen (2016)

Om kunstverket

Lise Wulff (1970) er en norsk kunstner, utdannet ved Det Tverrfaglige Kunstinstitutt (DTK), 2001-04. Hun ble invitert av Bærum kommune og samarbeidet med Vigdis Storsveen i produksjon av en serie på 5 stedspesifikke, utendørs verk med tittel "Unfolded landscape 1-2-5, som ble virkeliggjort i 2015. I sine kunstverk forbinder Wulff kunst og kultur med miljø og natur. For henne er naturens verdighet viktig. I sin praksis bruker hun en rekke medier, alt fra maleri, skulptur og landkunst til store prosjekter. Wulff søker å synliggjøre sammenhengen mellom mennesker og natur. Noen av verkene hennes tydeliggjør naturens skjørhet, mens andre viser naturens kraft, ettersom kunsten hennes er overlatt til dominansen av naturlige prosesser og de evige endringene av årstider og tid. Wulff er medlem av Norske Billedkunstnere (NBK) og styreleder i Bildende kunstnere i Bærum (BKiB).

Vigdis Storsveen

"Unfolded Landscape" virker i feltet mellom natur og mennesket innblanding i naturen. Området for de stedsspesifikke verkene strekker seg fra Bærum rådhus i Sandvika til Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden, et område som inneholder hele spekteret fra vakker natur og Oslo-fjorden til tungt trafikkert motorvei.

"Unfolded Landscape #5" består av en skulpturell, speilblank boks-liknende gjenstand, plassert på speilblank vannflate i naturen, og som reflekterer naturen rundt.

Kilde: https://www.vigdis-storsveen.no/Unfolded-Landscape-1-2-5

Lise Wulff og Vigdis Storsveen

Les mer...

Relaterte artikler