Etter

Av Dag Alveng (1980)

Om kunstverket

Dag Alveng (1953) er en norsk fotograf og billedkunstner, utdannet ved Trent Polytechnic i Nottingham i England (1976-1977).

Teknisk kvalitet har alltid vært Alvengs varemerke. Han er influert av amerikansk straight photography og fotografer som Robert Adams, Lewis Baltz, Harry Callahan og Ray Metzker. Alveng legger vekt på særskilte fotografiske kvaliteter som rik detaljgjengivelse, vekselvirkningen mellom helheten og detaljene og en nyansert gråtoneskala. Det er gråtoneskalaen man ofte forbinder med Alveng. Mens andre fotografer spenner sine bilder fra det lyseste hvite til det mørkeste sorte, jobber Alveng i det øverste sjiktet av gråtoner.

Lyset er også viktig i Alvengs fotografier. Enkelte ganger blendes man nesten av lysets høye intensitet. Alveng søker ingen dypere mening i sine bilder. Det handler verken om eksotiske scener eller spektakulære motiver, men daglige scener som omgir oss alle, men som vi ikke alltid tar oss tid til å feste i minnet.

Alveng var med på å etablere Fotogalleriet i Oslo, der han et par år senere debuterte med en separatutstilling som skulle innvarsle konseptkunstens inntreden i norsk fotohistorie. Siden har han jevnlig stilt ut på viktige museer og gallerier i USA og Europa, Han har blitt innkjøpt av bl.a. Metropolitan og Museum of Modern Art i New York.

Kilde: https://kunstverket.no/kunstnere/kunstnere-a-g/dag-alveng#cv

Dag Alveng

Les mer...

Relaterte artikler