Ritt

Av Petite Werenskiold Skaugen

Om kunstverket

Petite Werenskiold Skaugen (1947) er er en norsk billedkunstner, utdannet ved Ecole des Beaux-Arts Grenoble, Frankrike og Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, Oslo.

Werenskiold Skaugen arbeider med maleri, litografi, silketrykk, monotypi samt collage. Med over 10 separatutstillinger og utallige gruppe og kollektivutstillinger er hun en meget aktiv utstiller. Kunstneren er også musikkutdannet og musikken er en viktig inspirasjonskilde. Gjennom aktiv reisevirksomhet får både musikk og folkekunst fra andre land betydning i hennes arbeider. Motivene er fremstilt i dekorative flater hvor handlingen ofte ligger innenfor en ramme.

Kunstneren uttaler om sitt kunstnerskap: « I mine billeder ønsker jeg å formidle en stemning - lage en fortelling som gir betrakteren assosiasjoner, fantasier og noen overraskelser. Jeg er opptatt av form, rom og det koloristiske, så de elementene må også være tilstede. Jeg bruker lang tid på prosessen, men morer meg mye underveis. Det er spennende å være på reise i det indre landskap, fantasiens verden. Her er så utrolig mye vi kan bruke og glede oss over.»

Skaugen har hatt separatutstillinger på Villa Fridheim i Noresund, Galleri Hellvik på Nesodden og Vikerødgården på Hamar for å nevne noen. Hun har også deltatt på en rekke kollektivutstillinger over hele landet.

Hun er innkjøpt av blant andre Norsk Kulturråd, Kunst i skolen, Forsvarets overkommando og Haakon- gruppen, hun har bidratt til utsmykkingen av Color Lines terminal i Oslo og Lovisenberg Sykehus.

Kilde: https://www.detgulehuset.no/petite-w-skaugen

Petite Werenskiold Skaugen

Les mer...

Relaterte artikler