Alt hva jeg eier

Av Anne Kristin Hagesæther (2009)

Om kunstverket

Anne Kristin Hagesæther (1968) er en norsk billedkunstner, utdannet ved TURPS Art School Correspondence Program, London, England, 2013-15, University of Brighton, England; Master of Arts, Narrative 1994-95, Facultad de Bellas Artes, Sevilla, Spania (Erasmus), 1993, Norfolk Institute of Art and Design, England; Bachelor of Arts (Hons), Illustr., 1992-94.

Hagesæther finner motivene sine i skogen, på fjellet og fra elva utenfor atelieret sitt. Hun forteller: «Jeg tematiserer avstanden til - og lengselen etter - naturen og det norske landskapet. Avstand fordi jeg ikke egentlig er et friluftsmenneske, men elsker å være i naturen. Lengsel fordi jeg som mange andre, lengter etter å ikke skulle haste videre, men ha tid til å være til stede i egne liv, i naturen, i opplevelser og relasjoner.»

Kjærlighet til naturen, vemod over klimaforandringene, men også kampvilje og optimisme ligger under når kunstneren skaper sine bilder. På reiser i Norge tar hun ofte omveier for å oppleve nye utsyn og landskap. Flere kunstneropphold i nord og sør har påvirket både hennes palett og motivkrets. Maleriene og litografiene kan beskrives som en blanding av abstraksjon og gjenkjennelige elementer, utført i uventede fargekombinasjoner.

Språk og titler er en viktig del av Anne Kristin Hagesæthers kunstnerskap. Billedtitlene har hun gjerne lånt fra sanger, salmer og lyrikk. «Når jeg legger inn et «vi» eller «hun» i en tittel, kan betrakteren ane et menneskelig nærvær, eller selv bli en del av bildet», forklarer hun. Iblant blir titlene til før bildene.

Anne Kristin Hagesæther har atelier på Eiksmarka i Bærum.

Kilde: https://www.annekristin.no/om-anne-kristin

Anne Kristin Hagesæther

Les mer...

Relaterte artikler