The world is at your feet

Av Bjørg Thorhallsdottir (2013)

Om kunstverket

Björg Thorhallsdottir (1974), er en islandsk billedkunstner, oppvokst i Bærum og sør-øst Asia. Hun er utdannet 2020/2021 som EQ-terapeut ved EQ Instituttet, og MPower-agent fra MPower-academy, 2001-2002 i lære under Ignacio Aguirre, Barcelona, Spania i grafikk. Han har tidligere jobbet med kunstnere som Picasso, Miró og Dali, 1999 i lære under Jean Ducros ved kunstakademiet i Toulouse, Frankrike. Fordypelse i oljemaleri og grafikk, 1997-2000 tok hun BA grad i maleriteknikker, kunstakademiet i Barcelona, 1995-1997 ved Asker kunstskole, 1995 i Grafisk design, Oslo, 1994 fra The Art school of Reykjavik, Island, fordypelse I akttegning, og 1989-1993, ved Rosenvilde videregående, tegning, form og farge med allmennfag.

Thorhallsdottir er medlem av Norske Grafikere, og kunsten hennes er blitt utstilt både i inn- og utland. Hun har hatt en rekke separatutstillinger, og etterspørselen etter grafikken er stor. Hun har utsmykket flere kirker og bygninger med mosaikk, marmorutskjæringer og blyglassvinduer, og jobber både med grafiske etsninger og maleri. Da Thorhallsdottir ble enke 30 år gammel og alenemor for 2 år gamle Tolli, etablerte hun Hjertefred på Allehelgensdagen i 2006, slik at sønnen (og andre som har mistet noen) skulle ha et sted og minnes sine kjære i glede. Hjertefred har vokst til å bli en landsforening og i dag arrangeres Hjertefred over hele landet.

I 2010 åpnet Thorhallsdottir galleriet Lykkehaven i Sandvika, som i 2022 flyttet til Frogner i Oslo.

Thorhallsdottir har kunstvinen og bestselgeren Lykkebobler med hvit og rosa Cava, produsert ved Castillo Perelada utenfor Barcelona. Rød og hvit Skravlevin fra vingården Monte del Fra i Verona, Italia, og rosévinen La Vita Rosé fra Santa Tresa på Sicilia. Hun har designet kopper som produseres på Porsgrund Porselen, og cavaglass som munnblåses ved Hadeland Glassverk, og en rekke andre produkter, der i blant klær og smykker. Björg samarbeider med Cemo som selger kaffe basert på rettferdig handel både for kaffebøndene og arbeiderne. Hennes vakre skisser og fantasifulle navn har gjort kaffe-, te- og sjokoladeproduktene til en stor suksess. Det samme ble julekalenderen lansert i 2020, "Adventsmagi". Siden 2011 har hun årlig gitt ut den populære agendaen "Min tid".

Thorhallsdottir har illustrert mange bøker og tidsskrifter, og gitt ut flere egne bøker på blant annet Gyldendal, Pitch og Aschehoug Forlag. Flere av bøkene har gått rett inn på bestselgerlisten, utarbeidet av Den norske Bokhandlerforening.

Kilde: https://bjorgsunivers.no/om_bjorg-2/

 • Kunstner:
 • Tittel: The world is at your feet
 • Kategori: Billedkunst
 • År 2013
 • Teknikk: Grafikk
 • Beskrivelse teknikk/medie Litografi
 • Opplag 12 / 150
 • Størrelse B: 64cm H: 69cm
 • Sted Lommedalen skole
 • Tilgjengelighet
  • Tilgjengelig etter avtale

Bjørg Thorhallsdottir

Les mer...

Relaterte artikler