Havfruer

Av Thorstein Rittun (1960)

Om kunstverket

Thorstein Rittun (1929-2018) var en norsk maler, grafiker og keramiker. Han studerte ved Statens kunstakademi under Per Krohg 1947-1950, og debuterte på Høstutstillingen i 1949. Rittun hadde sin første separatutstilling i Skien i 1955.

Rittun malte og tegnet fargerike bilder som ofte har humoristiske eller festpregede motiver. Han har laget flere dekorative arbeider i offentlige bygg, skip og private bedrifter og har illustrert flere bøker. Flere av hans tegninger er også utført i billedvev eller som kirkemalerier.er livsgledens maler. Bildene forteller om det positive i livet - mennesker, naturen, barn, musikk, og alltid kvinnen i sentrum. Han har også utformet de samme glade og ofte humoristiske motiver i tegning, grafikk og keramikk - det siste i en rekke offentlige utsmykninger.

Rittun er kjent for å øse av sitt overflødighetshorn i en kombinasjon av det jordnære, det mytiske og det rent eventyrlige - i landskaper som bare finnes i hans egen fantasi: "Mine motiver kretser ofte omkring forelskede par, blomster, fugler, familieliv i båt, på sykkel, glade musikanter, livsutfoldelse og livsglede. Jeg vil gjerne at bildene mine skal gjøre folk glade... Jeg arbeider med rytme og farve og form."

Kilde: https://nbl.snl.no/Thorstein_Rittun og wikipedia.org/wiki/Thorstein_Rittun

Thorstein Rittun

Les mer...

Relaterte artikler