Mountain Body

Av Helle Siljeholm og Guro Vrålstad (2021)

Om kunstverket

Helle Siljeholm er koreograf og billedkunstner med base i Oslo. Hun har en BA (hons.) fra London Contemporary Dance School i 2003. I 2016 ble hun uteksaminert med en MA i Fine Art fra Kunstakademiet i Oslo (KHiO). Hennes kunstneriske praksis involverer film, installasjon, skulptur, koreografi og performance, og sentrerer rundt muligheten for et kunstverk til å fungere som en mangfoldig, poetisk, fysisk og sosial plattform for alternative individuelle og kollektive forestillinger om fortid, nåtid og mulig fremtid.

Guro Vrålstad er opprinnelig fra Telemark. Hun har en MA i sosiologi fra Universitetet i Oslo og jobber for tiden for Traavik.Info i Oslo. Fra 2011- 2014 jobbet hun som prosjektleder ved Pikene på Broen i Kirkenes. Hun er den lokale produsenten for Dark Ecology 2014, 2015 og 2016.

"The Mountain Body" er et tverrfaglig kunst- og forskningsprosjekt som sentreres rundt utviklingen av en rekke koreografiske og skulpturelle intervensjoner på ulike fjellområder i verden. Sammen med en rekke samtaler og publikasjoner vil disse nettstedene danne en ny "fjellkjede".

Prosjektet utforsker fjell som hovedpersoner i sine ulike geologiske, politiske, imaginære og åndelige roller. Fjell som forbindelser, prosesser og aktiviteter, både som formasjon så vel som gjennom deres ulike bestanddeler som sand, bergarter, mineraler, planter eller stjernestøv.

Fjellkroppen forstår naturen som et økologisk system av forskjellige og gjensidig avhengige kropper av levende og ikke-levende materiale. Kropper som på forskjellige måter kan forme og omforme virkeligheten. Mer eller mindre synlig, og mer eller mindre bevisst. Fjellkroppen er et prosjekt av billedkunstner og koreograf Helle Siljeholm, og skal utvikles med en rekke kunstnere, akademikere, klatrere, partnere og ulike lokalsamfunn i og rundt flere fjellområder i årene som kommer.

Herværende dokumentar-fotografi viser Helle Siljeholm og Guro Vrålstad performance i Kolsåstoppen, og ble presentert av kunstnerne i Steinhuset i Løkkehaven i Sandvika, i forbindelse med Kulturnatt elvelangs 2021, der Claude Monets "Kolsåstoppen", 1895, ble vist av Nasjonalmuseet i forbindelse med deres prosjekt Kunsten kommer hjem, 2021. Les mer om Kolsåstoppen-prosjektet her: https://www.hellesiljeholm.com/The-Mountain-Body-Kolsasstupene

Kilde: https://www.hellesiljeholm.com/ https://themountainbody.com/

Helle Siljeholm og Guro Vrålstad

Les mer...

Relaterte artikler