Et løft!

Av Monica Risvik (2022)

Om kunstverket

Monica Risvik (1970) er en norsk billedkunstner fra Oslo, som bor og arbeider i Bærum. Hun arbeider med tegning, foto og maleri. De seneste årene har hennes foretrukne medium vært tegning, og hun bruker blekk, akvarell, grafitt og gouache på hvite ark.

Risvik opplever at hun blir modigere når hun tegner. I utforskningen av streken prøver hun å holde den i en prosess uten justeringer, og godta det som kommer. Hun tester formatet og plasseringen av streken på arket med tanker rundt hva slags rom som skapes, og hva det har å si for uttrykket, samtidig som hun søker etter at streken skal være følsom, ikke perfekt. Hennes arbeider er ofte monokromatiske, som vil si laget med en farge eller fargetone, som hun opplever fremhever former, lys og skygge best. Til grunn for motivene ligger en interesse for kampen mellom mørke og lyse krefter i tilværelsen, det sterke i kontrast til det sårbare, og grenseoppganger i dette landskapet.

Herværende verk ble innkjøpt til Bærum kommunes kunstsamling fra Kunst rett vest utstillingen med Bærumskunstnere i september 2022.

Kilde: https://monicarisvik.wordpress.com/about/

Monica Risvik

Les mer...

Relaterte artikler