Bekkestua skole

Bekkestua skole er en av Bærums største ungdomsskoler med omtrent 470 elever fordelt på fem til seks paralleller på hvert trinn. Skolen ligger i naturskjønne omgivelser med kort avstand til offentlig transport (T-bane og buss ved Bekkestua stasjon). Nærmeste nabo er Nadderud stadion og Nadderudhallen som fungerer som gymsal for skolens elever. Realfag er blant satsningsområdene, og et av prosjektene er bilbygging på åttende trinn, hvor elevene designer motordrevne biler, bygger dem og kjører rally mot hverandre.

Skolen har partnerskap med Institutt for Lærerutdanning og Skoleforskning (ILS) ved Universitetet i Oslo, og mottar hvert år flere studenter som har sin praksis på Bekkestua skole.

Bekkestua skole ble bygget som Bærums første ungdomsskole i 1967, og tok i mot sine første elever høsten 1968, men gjennomgikk en stor forvandling da den ble pusset opp skoleåret 2011-2012. Trinnene har nå hver sin etasje av skolen, og hvert klasserom har (med få unntak) tilstøtende grupperom på halv klasseromsstørrelse. Alle klasserom er utstyrt med AppleTV koblet til skjerm og det er åpent trådløst nett tilgjengelig. I vrimlearealene har elevene tilgang til bordtennisbord, airhockey, fussball, gitarer og spillkort, og bibiliotek og kantine er åpen hver dag. I tredje etasje ligger et auditorium med plass til 60 mennesker, mens "Spansketrappen" i mellombygget har plass til rundt 250.

Det har blitt vedtatt at Bekkestua skole skal bli en åtte-parallell ungdomsskole, Norges største, med planlagt åpning høsten 2021.

I 2007 startet prosjektet med Solidaritetsklassen (S-klassen). Det er en i utgangspunktet vanlig klasse, med den forskjellen at elevene søker seg direkte til klassen, og forplikter seg til å arbeide for å tjene penger til et solidaritetsprosjekt. Pengene går til bygging og drifting av skoler og handicapcentre i slummen i Guayaquil, Ecuadors største by, samt en reise til Ecuador for kulturutveksling med en vennskapsklasse i Portoviejo og møte med noen av prosjektene pengene har vært med på å finansiere. De første tre S-klassene (2007-2010, 2010-2013, 2013-2016) tjente omtrent 1,5 millioner kroner hver i løpet av skoletiden, og den fjerde S-klassen (2016-2019) har ambisjoner om å tjene minst like mye.

Her finner du