Sandvika Teater | Bærum Kulturhus

Bærum Kulturhus er en kommunal virksomhet som programmerer og drifter husene Bærum Kulturhus, med Store Sal, Underhuset og Foajéscenen, Sandvika Teater og Lille Scene. I tillegg er kulturnæringsnettverket Tanken en del av Bærum Kulturhus' virksomhet. Årlig gjennomføres ca. 600 små og store arrangementer på de forskjellige scenene, og det blir solgt ca. 90 000 billetter.

Bærum Kulturhus står årlig selv som arrangør av omlag 120 konserter, forestillinger og utstillinger på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå. Bærum Kulturhus skal utvikle og formidle et bredt og inspirerende kulturtilbud for alle og være en profesjonell visningsarena innen flere kunstuttrykk. Kombinasjonen av lokal kulturproduksjon og produksjon av profesjonelle forestillinger beriker hverandre gjensidig og skaper et variert tilbud.

Bærum Kulturhus' visjon er å by på Norges beste kultur-opplevelser. I tillegg har kulturhuset en spesiell satsing på dans gjennom Dans Sørøst-Norge, og skal være en ledende produsent og formidler av norsk og internasjonal dans og scenekunst.

Bærum Kulturhus ble tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta og bygget i 2003 av Bærum kommune. Kulturhuset har en sentral beliggenhet i Sandvika, og er sammen med Rådhuset byens mest markante arkitektoniske bygning. Bærum Kulturhus ble i februar 2011 tildelt prisen som Årets bedrift i Bærum 2010. Selve Bærum Kulturhus består av til sammen 3 scener:

Store Sal: Kulturhusets største sal med setekapasitet på 530 er spesialbygd for dans og akustiske konserter. Den egner seg også godt til andre typer konserter, konferanser og seminar, med mulighet for servering fra kulturhusets kjøkken.

Foajéscenen: Foajéscenen er ett lyst, åpent rom i andre etasje i Kulturhuset med utsikt mot rådhuset. Det egner seg spesielt godt til mindre konserter og barneforestillinger, samt serveringer og konferanser. Veggene og vinduet benyttes til kunstutstillinger.

Underhuset: Underhuset er en liten black box-scene i underetasjen i Kulturhuset. Det egner seg godt til mindre danseforestillinger og intime konserter, og har mulighet til ulik plassering av publikum. Underbaren er utsmykket med kunst av Lise Wulf, og er godt egnet til mottagelser for mindre grupper.

Sandvika Teater, kjent som "gamle" Sandvika kino, ligger i Kinoveien 2, kun to minutters gange fra Sandvika stasjon. Teateret har en bred og intim scene spesielt tilrettelagt for teater. Det er egen foajé med billettluke, samt kaféområde med enkelt kjøkken til disposisjon.

Lille Scene er nyrenovert og er en fullverdig black box-scene med plassbygget amfi. Lokalet inneholder også eget kjøkken, publikumsfoajé og artistgarderober.

Kilde: Bærum kulturhus

Her finner du